Meer vrijheid en levensvreugde

Je weet nu natuurlijk nog niet hoe snel je je beter kunt gaan voelen. Maar aan het eind van het traject zul je daadwerkelijk prettiger voelen en beter om kunnen gaan met wat er eventueel nog rest van je klacht. Bovendien zul je jezelf een stuk beter kennen en gegroeid zijn als mens. Kortom, je ervaart meer vrijheid en levensvreugde. Uiteraard gebeurt dit niet in 1 sessie, verandering is een proces. Hieronder leg ik uit wat je kunt verwachten tijdens de sessies.

Coaching of life coaching, is een praktische en doelgerichte vorm van begeleiden. Het is vooral gericht op de buitenwereld. Wat doe je nu waardoor je vast bent gelopen en hoe kun je anders doen in je leven zodat je weer in beweging komt? Coaching wordt vooral gebruikt om je effectiviteit te vergroten, nieuwe vaardigheden aan te leren en om jezelf te ontplooien.

Psychotherapie, is gericht op heling. Veel van de zaken waar je tegenaan kunt lopen in je leven, of het nu belemmerende overtuigingen, gevoelens van onzekerheid, somberheid of andere emotionele moeilijkheden zijn, ze zijn geworteld in nare ervaringen die je vroeger hebt gehad. Via therapie kun je deze oude pijn helen zodat je meer lichtheid en vrijheid kunt ervaren in je leven, en –kortom- gelukkiger kunt leven met meer voldoening.

In mijn praktijk maak ik veelvuldig gebruik van de volgende evidence based behandeltechnieken, afgestemd op wat past bij jou:

  • Imaginaties
    Imagineren is een actieve vorm van visualiseren. Deze ervaringsgerichte techniek maakt gebruik van je beeldend vermogen om op diep innerlijk nivo te kunnen veranderen en is zeer breed inzetbaar. Wetenschappelijk onderzoek heeft laten zien dat het voor ons brein niet uitmaakt of we iets ‘echt’ ervaren of dat we onze verbeelding gebruiken. Verbeeldingskracht is sterker dan wilskracht!
  • EMDR
    EMDR staat voor ‘Eye Movement Desensitisation and Reprocessing’. Deze moderne en zeer effectieve techniek wordt veel gebruikt bij het verwerken van traumatische ervaringen (PTSS). Ook voor andere klachten zoals angsklachten is het een zeer effectieve methode. Bij deze methode wordt bilaterale stimulatie (oogbewegingen of ‘tikjes’) ingezet om traumatische innerlijke beelden te ontdoen van hun lading (desensitiseren), wat verwerking van de nare ervaring mogelijk maakt.
  • Hypnotherapie
    Hypnose is een diep naar binnen gerichte aandacht, ook wel trance genoemd, waarbij je rationele brein wat ontspant en er meer ruimte komt voor minder bewuste gedachten en gevoelens. Dit kun je direct benutten tijdens therapie! Hypnotherapie is vooral zeer effectief bij wat moeilijker toegankelijke psychische klachten (bv een algeheel gevoel van onbehagen, onrust of spanning) en onbegrepen lichamelijke klachten. De meeste mensen ervaren een hypnotherapiesessie als zeer aangenaam.